Fakanál a hegyről

Quinoa, az inkák aranya

2019. február 06. - Fakanál a hegyről

Gyors poszt, gyors vacsora, ki találkozott már a quinoával? A quinoa egy gluténmentes, lassú felszívódású álgabona. Amellett, hogy magas a fehérjetartalma, alacsony a szénhidráttartalma, szíverősítő és antioxidáns hatású, könnyen és sokféleképpen elkészíthető. 

Avokádós quinoasaláta..21731368_276498149504963_2893120800362211729_n.jpg

Avokádós quinoasaláta
250gr quinoa
250gr kígyóuborka
2db avokádó
250gr paradicsom
50gr magozott olívabogyó
1fej vöröshagyma
friss koriander
kevés citromlé
só, bors, olívaolaj

A quinoa szemek rendelkeznek egy természetes bevonattal, ami keserűvé teheti az izét, ezért nagyon fontos, hogy főzés előtt kb. 10 percre áztassuk be hideg vízbe, majd jó alaposan mossuk át, így eltávolítjuk róla a kesernyés ízt okozó védőrétegét. A quinoát kb kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe tesszük, majd újraforrás után alacsony fokozaton kb. 15 perc alatt készre főzünk. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Az avokádót meghámozzuk, az uborkával és a paradicsommal együtt felkockázzuk. Az olívabogyót apróra vágjuk. Az egészhez hozzáadjuk a kihűlt quinoát. A salátaöntethez egy kevés olívaolajat, citromlét, apróra csipkedett friss koriandet jól kikeverünk, sózzuk, borsozzuk, a salátára öntjük és az egészet óvatosan átforgatjuk.

Nem tartalmaz: glutén, laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, mogyorófélék, szója, hozzáadott cukor, méz, alkohol, élesztő
Tartalmaz: citrusok, vegán, IR barát

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2314610364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsébet Talabér 2019.02.10. 14:45:13

Imádom a quinoat.
A diétám alatt nagy szerelem lett köztünk

Fakanál a hegyről 2019.02.11. 12:28:03

@Erzsébet Talabér: ennek örülök, remélem neked is tetszeni fog a recept.
Annak is nagyon örülök, hogy idetaláltál, remélem a segítségedre lesz a tartalom :)