Fakanál a hegyről

Húsvétvárás

2019. április 01. - Fakanál a hegyről

Húsvét előtt egyszerű és finom sokmindenmentes répás muffint mutatok.. Ezek a kis muffinok glutén-, tej-, tojás-, és szójamentes vegán kis finomságok, amiket aztán kedvetek szerint ízesíthettek tovább akár citrommázzal, akár marcipánnal, vagy csak egy kis porcukorral.

Répás muffin..

30415504_359032897918154_747928226579970131_n.jpg

Répás muffin
260gr rizsliszt
80gr cukor
3tk fahéj
3tk sütőpor
1csipet só
60gr durvára vágott dió vagy mogyoró
3ek lenmagliszt vagy őrölt lenmag
6ek meleg víz
120ml növényi tej
60ml napraforgóolaj
200gr reszelt sárgarépa
 
A lenmaglisztet vagy őrölt lenmagot kb 5-10percre meleg vízbe áztatjuk. A répákat megtisztítjuk, és lereszeljük. A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A száraz hozzávalókat - rizsliszt, cukor, fahéj, sütőpor, só, durvára vágott dió vagy mogyoró- egy tálba mérjük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a növényi tejet, olajat és a lenmagos vizes keveréket, majd a reszelt répát. Az egészet jól összedolgozzuk, majd margarinnal kikent muffinformákba adagoljuk, és 180fokra előmelegített sütőben kb 30perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt tehetünk rá citrommázt, vagy megszórhatjuk egyszerűen porcukorral is.
Nem tartalmaz: glutén, laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, szója, citrusok, méz, alkohol, élesztő, IR barát
Tartalmaz: mogyorófélék, hozzáadott cukor, vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr2114679678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.