Fakanál a hegyről

Ha tavasz, akkor medvehagyma

2019. április 11. - Fakanál a hegyről

Igyekszem a tavasz és a medvehagyma finom ízét idén is üvegekbe zárni, hogy meghosszabbítsam a szezont és még hetekig nosztalgiázhassak

Medvehagyma pesto..

54730747_558014178020024_6993101794712748032_n.jpg

Medvehagyma pesto
150gr medvehagyma
100gr fenyőmag
4ek sörélesztőpehely
150ml olívaolaj
2ek citromlé
só, bors
 
A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, szárát lecsipkedjük. A leveleket felcsíkozzuk, majd a maradék hozzávalókkal együtt összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A pestot kifertőtlenített kisebb üvegekbe töltjük. Ahhoz, hogy hosszabb ideig elálljon, öntsünk a tetejére annyi olívaolajat ami teljesen ellepi, ezáltal légmentesen lezárja a pestot.
Nem tartalmaz: glutén, laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, mogyorófélék, szója, citrusok, hozzáadott cukor, méz, alkohol, élesztő
Tartalmaz: vegán, IR barát
130424_pesto1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr9214749669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.