Fakanál a hegyről

Húsvétvárás

2019. április 12. - Fakanál a hegyről

Még a hegyen volt egy szuper diós-marcipános húsvéti fonott kalács receptünk, ami pont a napokban került a kezembe. Mentesítettem, és a végeredmény egy finom puha kalács lett ♥ Boldog húsvétvárást mindannyiótoknak!

Diós-marcipános fonott kalács..

53485376_550752115412897_4080150954752606208_n.jpg

Diós-marcipános fonott kalács
450gr Schär Mix B
60gr tápiókakeményítő
60gr cukor
1csomag vaníliacukor
250ml növényi tej
1kocka friss élesztő
60gr folyékony margarin
1db tojás
1tk rum vagy rumaroma
1tk xantán
1csipet só
Töltelékhez:
250gr darált dió
200ml növényi tej
50gr cukor
1bio citrom reszelt héja
100gr marcipán
1marék mazsola
kevés rumaroma
 
A mazsolát megmossuk, majd beáztatjuk a rumba- vagy rumaromába. A töltelékhez a diót és a cukrot összekeverjük, majd apránként hozzáöntjük a tejet. A töltelék még jól keverhető, de ne túl lágy legyen. Folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a citromhéjat. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az egészet egy fakanállal jól összekeverjük-gyúrjuk. Egy puha, kissé ragacsos de gyúrható tésztát kell kapnunk. Mikor összeállt, rizslisztezett felületre borítjuk, és óvatosan átgyúrjuk. Kb kisujjnyi vastag, szögletes formájúra nyújtjuk. Megkenjük a diós töltelékkel, megszórjuk a mazsolával, rácsipkedjük a marcipánt és felcsavarjuk. Az így kapott rudat az első 5cm kivételével hosszában kettévágjuk, és a két felét a vágási felülettel felfelé összecsavarjuk. Megkenjük egy kevés növényi tejjel, majd letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük. 180fokos sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük.
Nem tartalmaz: glutén, laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, mogyorófélék, szója, méz, alkohol, élesztő, vegán, IR barát
Tartalmaz: tojás, mogyoró, citrusok, hozzáadott cukor

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr10014752201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.