Fakanál a hegyről

Húsvéti muffin

2019. április 18. - Fakanál a hegyről

Ha húsvét, akkor nyúl.. ha nyúl, akkor répa, és mert a muffinból sosem elég, így húsvét előtt még mutatom nektek a tavalyi kedvenc tej- és tojásmentes vegán répás muffinomat. Könnyen elkészül, sokáig friss marad és a citrommázzal a tetején tényleg nagyon finom.

Fahéjas répás muffin..

29791336_354840201670757_5453235744748030165_n.jpg

Fahéjas répás muffin
250gr liszt
130gr barna cukor
70gr őrölt mogyoró
150gr finomra reszelt sárgarépa
100ml repceolaj
200ml növényi tej
2tk sütőpor
1cs vaníliás cukor vagy vaníliaőrlemény
1tk fahéj
egy csipet só
A citrommázhoz:
70gr porcukor
citromlé
 
A sárgarépát megtisztítjuk, és finom lyukú reszelőn lereszeljük. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk és összekeverjük. Hozzáöntjük az olajat és a tejet, majd az egészet konyhai robotgép segítségével alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük a reszelt sárgarépát, majd a masszát kimargarinozott, vagy muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk. A muffinokat 160 fokra előmelegített sütőben kb 30perc alatt készre sütjük. A citrommázhoz a porcukrot a citromlével egy üvegtálkában fakanál segítségével fehéredésig keverjük, majd egyenletlenül ráfolyatjuk a kihűlt muffinokra. A tetejüket ízlés szerint marcipánrépával vagy pirított mogyoróval díszítjük.
Nem tartalmaz: laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, szója, méz, alkohol, élesztő, IR barát
Tartalmaz: glutén, mogyorófélék, citrusok, hozzáadott cukor, vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr8314749617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.