Fakanál a hegyről

Leves bármikorra

2019. április 23. - Fakanál a hegyről

A mai nap margójára.. Tegnap gyönyörű répákat vettem, és volt egy darab gyömbér itthon, úgyhogy levest főztem.. Egy jó leves bármikor jó! Mi nagyon szeretjük, és egy ilyen melegítő pikáns levest így tél végén, tavasszal bármikor szívesen főzök. 

Gyömbéres sárgarépaleves..

21617758_278230219331756_1851147986605133074_n.jpg

Gyömbéres sárgarépaleves
600gr sárgarépa
2db vöröshagyma
kb 30gr gyömbér
900ml zöldségalaplé
3-4db narancs
4ek szeletelt mandula (kihagyható)
fél tk őrölt vagy 2-3ág friss koriander
só, bors, olívaolaj
 
A répát, a hagymát és a gyömbért megtisztítjuk. A répát felszeleteljük, a hagymát és a gyömbért apróra vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a répaszeleteket és a gyömbért. Sózzuk, borsozzuk. Rövid ideig állandó kevergetés mellett pirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével és a narancslével. Fedő alatt kb 30-35percig főzzük. A mandulát egy sütőlapra tesszük, és 180 °C fokos sütőben 5-10perc alatt megpirítjuk. A levest alaposan összeturmixoljuk, őrölt korianderrel ízesítjük. A friss koriandert feldaraboljuk, és tálaláskor a pirított mandulával együtt a levesre szórjuk.
Nem tartalmaz: glutén, laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, mogyorófélék, szója, hozzáadott cukor, méz, alkohol, élesztő
Tartalmaz: citrusok, vegán, IR barát

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr4814749489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.