Fakanál a hegyről

Mindennapi sós rágcsa

2019. április 25. - Fakanál a hegyről

A magos rudakat pár napja megsütöttem gluténmentesen is. A szülinapomra kaptam a kishugomtól egy kávédarálót, amivel zabpehelyből egyszerűen zabpehelylisztet daráltam. Ez lett a tészta alapja. A szórás lehet bármi amit szerettek vagy amit éppen találtok otthon  Ti mit tennétek rá?

Magos rudak..

34962410_384644382023672_2873872238203895808_n.jpg

Magos rudak
200gr gm zabliszt
100gr Naturbit Alfa-Mix gm lisztkeverék
250gr margarin
6ek langyos víz
1ek 10%-os ecet
1csipet só
olaj
 
A liszteket összekeverjük. Hozzáadjuk a sót, a vizet, és az ecetet. Belemorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tojás helyett olajos vízzel kenjük meg. Derelyevágóval felcsíkozzuk, majd megszórjuk mákkal, chia-,szezám- vagy napraforgómaggal. Sima, vagy növényi sajtot is reszelhetünk rá. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180fokra előmelegített sütőben kb 30perc alatt készre sütjük.
Nem tartalmaz: glutén, laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, mogyorófélék, szója, citrusok, hozzáadott cukor, méz, alkohol, élesztő
Tartalmaz: vegán, IR barát

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3814679710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.