Fakanál a hegyről

Útravaló energia

2019. május 07. - Fakanál a hegyről

A gluténmentes nyomon maradva pár szelet tápláló házi müzlit sütöttem. Ugyan kicsit 'tömöttebb', mint az eredeti, viszont egy szelet jól indítja a napot, vagy uzsonnára is jó választás. 

Házi almás müzliszelet..

22141141_282906872197424_5034635780879447568_n.jpg

Házi almás müzliszelet
1csésze gluténmentes zabpehely
3db alma
1db banán
½ csésze aszalt vörösáfonya
½ csésze mazsola
1marék durvára vágott dió vagy mogyoró
lenmag, fahéj

A zabpelyhet egy palacsintasütőben szárazon aranysárgára pirítjuk. A diót vagy a mogyorót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Fahéjjal ízesítjük. Fél deci vízzel fedő alatt pár percig pároljuk, hogy az alma megpuhuljon. Egy edényben szétnyomkodjuk a banánt és a főtt almát. Hozzászórjuk a zabpehelyt, a lenmagot, az aszalt vörösáfonyát, a mazsolát, illetve a durvára vágott diót vagy mogyorót. Az egészet jól összekeverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy szilikon sütőformában 200fokon 30 percig sütjük. A kihűlt müzlit szeletekre vágjuk.

Nem tartalmaz: glutén, laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, szója, citrusok, hozzáadott cukor, méz, alkohol, élesztő, IR barát
Tartalmaz: mogyorófélék, vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1214679736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.