Fakanál a hegyről

Klasszikus főzelék mindenkorra

2019. május 31. - Fakanál a hegyről

Anyu tavaly belehúzott a kertészkedésbe, és amellett, hogy tök szép volt a kert egész évben, csomó minden termett, úgyhogy még mindig ő lát el minket mindenféle zöldséggel. A hétvégén megint kaptam pár csomag gyalult tököt. Társ nagyon nem szereti a tökfőzeléket, úgyhogy magamnak egy csomag pont elég két evésre. A receptet a mamikámtól kérdeztem, mert még mindig az ő tökfőzeléke a legjobb a világon!

Kapros tökfőzelék..

37245607_415086292312814_9199073173478309888_n.jpg

Kapros tökfőzelék
450gr gyalult tök
1fej vöröshagyma
kis csokor friss kapor
2dl növényi joghurt
1ek barna rizsliszt
2kk őrölt pirospaprika
só, olaj
 
A tököt megmossuk, megtisztítjuk, kettévágjuk, kimagozzuk és durva reszelőn lereszeljük. Jól besózzuk, és kb 10 percre félre tesszük. (Vagy a fagyasztott, gyalult tököt kiolvasztjuk.) Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, vigyázzunk, hogy a paprika ne égjen le. Kinyomkodjuk a tököt - a levét felfogjuk-, rádobjuk a hagymára és lassú tűzön fedő alatt kb 5-10percig pároljuk. Ha a tök nem engedne elég levet, a felfogott töklével öntjük fel. A rizslisztet elkeverjük a joghurttal és apránként behabarjuk vele a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, ízlés szerint kevés ecettel ízesítjük. Utolsó lépésként belekeverjük az apróra vágott kaprot. A főzelékhez fokhagymán átsütött csirkecombfilét készítettem.
Nem tartalmaz: glutén, laktóz, tejfehérje, tojás, halak, rákfélék, mogyorófélék, szója, citrusok, hozzáadott cukor, méz, alkohol, élesztő
Tartalmaz: vegán, IR barát

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3914749647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.