Az úgy volt, hogy a fejemben megvolt a minestrone alapgondolata. Aztán beletettem még ezt-meg azt, felöntöttem még egy kis vízzel, majd ment még bele egy kis ez meg az, és szerintem most legalább egy hétig levest eszünk #leves #minestrone #gluténmentes #tejmentes #vegán #veganuár #veganuary2021 #fakanálahegyről
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gezed fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
negyed zeller
fél fej kelkáposzta
4 db zellerszár
2-3 marék borsó
1 db nagyszemű fehér babkonzerv
1 kis csokor petrezselyem
370 ml paradicsompüré
diétának megfelelő spagetti tészta
só, őrölt bors, olaj
A tésztáét a szokásos módon kifőzzük és félretesszük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott zellert, a karikákra vágott sárgarépát és a fehérrépát, és tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a paradicsompürével és annyi vízzel, ami bőven ellepi. Belekeverjük a felcsíkozott kelkáposztát és a zöldborsót. Felforraljuk, majd takaréklángon fedő alatt 20 percig főzzük. Az utolsó 5percben hozzákeverjük a szeletekre vágott zellerszárat és a lecsepegtetett babot. Apróra vágott petrezselyemmel és tésztával tálaljuk.
IR