Az elmúlt napokban nagyon sok almát kaptam, és kellett egy recept ami nem a sima almás pite.. Megtaláltam Zé egyik receptjét, ezt vettem alapul, és mentesítettem. A végeredmény egy puha, szaftos, illatos - ellenállhatatlan almás süti lett #gluténmentes #vegán #cukormentes #almás #fakanálahegyről
Hozzávalók:
120gr margarin
20gr negyedannyi
2db lenmagtojás (2ek darált lenmag + 6ek víz)
260ml növényi joghurt
5db közepes méretű savanyú alma
250gr gm zabliszt
1csomag sütőpor
1csipet só
ízlés szerint őrölt fahéj, vanília, szegfűszeg, gyömbér
1 marék durvára vágott dió
Először elkészítjük a lenmagtojást. Egy tojás helyettesítésére 1evőkanál darált lenmagot és 3evőkanál vizet összekeverünk és kb 10percig állni hagyjuk. Közben a vajat és a negyedannyit habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lenmagtojásokat és a joghurtot. Ha kész, hozzákeverünk három darab meghámozott, felkockázott almát, és beleszitáljuk a száraz hozzávalókat. Az egészet alaposan összekeverjük. A masszát beleöntjük egy kimargarinozott piteformába. A maradék két meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk és belenyomkodjuk a tésztába, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. A pitét 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük
IR