Inspiráció sokmindentől mentes ételekhez

Fakanál a hegyről

Fakanál a hegyről

Diós - krémsajtos kenyérlángos

2021. február 12. - Fakanál a hegyről

Ha kenyérlángosról van szó, általában mindenkinek a tejfölös-szalonnás jut rögtön eszébe.. de mindenképpen érdemes kísérletezni, és új párosításokat is kipróbálni � A frissesség kedvéért pedig egy nagy marék ropogós mikrozöld a Pesti Farm jóvoltából � #kenyérlángos #tejmentes #vegán #pestifarm #mikrozöld #fakanálahegyről

kenyerlangos_kecskesajtos.PNG

Hozzávalók:

A tésztához:
175gr teljes kiőrlésű búzaliszt
75gr búzaliszt
15gr friss élesztő
1kk cukor
125ml langyos víz
3ek olaj
2tk só

A feltéthez:
1kis pohár növényi joghurt
150gr Violife natúr növényi krémsajt
1fej lilahagyma
2marék dió
brokkoli mikrozöld
só, őrölt bors


Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet, sót és az olajat egy tálba mérjük. Hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt és alaposan összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen fél órán át kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen fél centisre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük a joghurttal, rákanalazzuk a krémsajtot és megszórjuk a vékony szeletekre vágott lilahagymával és az apróra tört dióval. Sózzuk, borsozzuk, és vékony sugárban rácsorgatjuk a felmelegített mézet. 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt megszórjuk a mikrozölddel, ami élénk színt és frissességet ad neki.Sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt megszórjuk a mikrozölddel, ami élénk színt és frissességet ad neki ��‍�

❎ �� � � � � � � � �
✅ � � � IR

Ha tetszett a recept, megköszönöm ha megosztod!
Számos jó ötletet és szezonális receptet találsz a Fakanál a hegyről Facebook oldalán és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fakanalahegyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7116407516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valldemossa 2021.02.17. 13:51:26

Kipróbáltam. Nagyon finom lett! Köszönöm a tippet!

Fakanál a hegyről 2021.02.18. 21:59:59

@Valldemossa: nagyon örülök, ha ízlett :) Ha szeretnél gyere és csatlakozz Facebookon is, hogy ne maradj le az új receptekről. Fakanál a hegyről..
süti beállítások módosítása