Ha kenyérlángosról van szó, általában mindenkinek a tejfölös-szalonnás jut rögtön eszébe.. de mindenképpen érdemes kísérletezni, és új párosításokat is kipróbálni A frissesség kedvéért pedig egy nagy marék ropogós mikrozöld a Pesti Farm jóvoltából
#kenyérlángos #tejmentes #vegán #pestifarm #mikrozöld #fakanálahegyről
Hozzávalók:
A tésztához:
175gr teljes kiőrlésű búzaliszt
75gr búzaliszt
15gr friss élesztő
1kk cukor
125ml langyos víz
3ek olaj
2tk só
A feltéthez:
1kis pohár növényi joghurt
150gr Violife natúr növényi krémsajt
1fej lilahagyma
2marék dió
brokkoli mikrozöld
só, őrölt bors
Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet, sót és az olajat egy tálba mérjük. Hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt és alaposan összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen fél órán át kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen fél centisre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük a joghurttal, rákanalazzuk a krémsajtot és megszórjuk a vékony szeletekre vágott lilahagymával és az apróra tört dióval. Sózzuk, borsozzuk, és vékony sugárban rácsorgatjuk a felmelegített mézet. 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt megszórjuk a mikrozölddel, ami élénk színt és frissességet ad neki.Sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt megszórjuk a mikrozölddel, ami élénk színt és frissességet ad neki
IR